dimarts, 19 d’octubre del 2010

Laboratori 3.4.2: Administración de un servidor WebLaboratori 3.4.2: Administración de un servidor Web

0

Tasca 1

Amb aquesta pràctica de laboratori en servirà per saber com instal•lar un servidor web, saber on es troba el fitxer de configuració del servidor web i analitzar el tràfic HTTP amb wireshark.

Primer descarregarem el servidor Web Apache des del eagle server: ftp://example.com/pub/eagle_labs/eagle1/chapter3/. Un cop l’hem descarregat, procedirem a la seva instal•lació.

Primer ens demanarà la informació del servidor. Com a nom de domini posarem example.com, com a server name posarem la IP del nostre equip, i a l’email del administrador posarem segons la posició on estem ccna(numero posició)@example.com.


Acceptarem que utilitzi el port 80 i seguirem, triarem la opció instal•lació típica i l’instal•larà a la carpeta determinada que es C:\Archivos de programa\Apache Software Fundation\Apache2.2\. Ens demanarà si volem desbloquejar el servidor, posarem desbloqueja-ho.

Un cop instal•lat verificarem que el servidor estigui en funcionament amb la ordre netstat -a a la consola de comandes.


Un cop comprovat que el servidor web esta en funcionament ho provarem al navegador web posant la nostra IP i si funciona ens sortirà alguna cosa així:


Provarem quatre IP més a vera si funcionen.


Tasca 2

Tot seguit anirem a verificar l’arxiu de configuració del servei web que està a : C:\Archivos de programa\Apache Software Foundation\Apache2.2\conf\httpd.conf. L’obrirem i veurem que conté la informació que hem especificitat a d’instal•lació.

També podrem modificar la pàgina predeterminada a C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs a l’arxiu index.html.

Tasca 3

Ara anirem a capturar el tràfic HTTP amb el Wireshark , l’obrim, posem a capturar paquets i després ens connectem amb un altre ordinador o a l’eagle server per veure els paquets. Quan posem l’URL no posem el index.html ja que l’arxiu de configuració per defecte l’obrirà.


Ens anirem a observar el paquet que conté l’error 404, aquest error apareix quan no es troba la pàgina que estem buscant i es mostra el missatge per pantalla.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada